En brudbukett är den blomsterbukett som bruden bär på bröllopet. Det finns oändliga variationer när det gäller blommor till bröllop, men den vackra brudbuketten är den som alltid står i centrum. Brudbuketten blir en accessoar som förgyller fotografierna från både vigsel och fest, och för många blir den ett minne resten av livet. Vi hjälper dig med allt från ideér och inspiration till att skapa den brudbukett du alltid drömt om. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig med den lösning som passar just dig bäst.

Handbunden Brudbukett i Göteborg

En handbunden brudbukett är den vanligaste brudbuketten just nu. Den kan ha en lös form eller vara kompakt. Oftast blir det finast att linda om stjälkarna med ett vackert band och det gör också att det känns trevligt för bruden att hålla sin bukett. Den handbundna brudbuketten är något som vi älskar att göra där kreativiteten får flöda.
Kom gärna med din tankar om hur just din drömbukett ska se ut.

blombutik göteborg nordstan

Traditionellt är brudbuketten en gåva från brudgummen till bruden, men numera beställer de flesta brudar sina brudbuketter själva. Förr var brudbuketterna små och enkla och oftast var blommorna vita. Med tiden har buketterna blivit större och valet av färg helt individuellt. Nu kan en brudbukett se ut precis hur som helst. Det finns t.ex. kompakta runda, droppformade med mycket häng eller kanske vill du att din brudbukett ska se ut som en handplockad bukett från en vacker sommaräng.

Rund brudbukett i oasishållare

Den runda brudbuketten är något som är väldigt klassiskt och vackert och passar till de flesta brudklänningar. Den runda formen kan göras i många olika storlekar och färger. I flesta fall så görs undersidan på buketten nästan lika vacker som ovansidan. Blommorna placeras med stor omsorg och tanke och varje blomma har sin plats.

Rund Brudbukett

Är det ett vinter- eller sommarbröllop? Det är väldigt fint att låta brudbuketten spegla årstiden genom att ha inslag av t.ex. vita vintriga fjädrar i din vinterbukett. Eller vill du kanske ha en luftig och lätt bunden sommarbukett med ”trädgårdsblommor”? Allt är möjligt med våra kreativa händer.

Droppformade Bröllopsbuketter i Göteborg

I en droppformad brudbukett så ”faller” blommorna ut från den runda basen som en droppform. Den görs oftast i en oasishållare för att varje blomma ska hålla sin plats. Den här formen är det mycket teknik bakom och resultatet kan bli slående vackert. Även droppformad brudbukett kan göras i många olika storlekar beroende på hur tunga blommorna är. Välkommen in så kommer vi fram till det bästa för dig.

blombutik göteborg nordstan

Något som man kanske inte tänker på när man väljer sin bukett är att ha sin brudklänning i åtanke. Är brudklänningen vid eller smal? Har den mycket stenar eller pärlor på tyget? Ska brudbuketten vara blickfånget eller vill man att klänningen ska få stå i centrum?

Glameliros

Glameliros är kanske något nytt för dig. Det är en spännande och nästan sagolik brudbukett som utformas genom att man tar kronblad efter kronblad och limmar eller nålar fast runt en ros. Resultatet blir EN enormt stor ros som får alla att titta en extra gång. Den går att göras i många olika färgkombinationer. Definitivt en brudbukett att minnas.

Brudbuketter Göteborg Nordstan

Att välja rätt brudbukett är sällan helt enkelt. Den ska se perfekt ut, och den ska matcha resten av temat under hela bröllopet. Som brud har du säkert redan många önskemål om hur just din brudbukett ska se ut.

Corsage

Corsage är den blomma som mannen bär på sin vänstra sida på kavajslaget. Den består oftast av en blomma med lite grönt eller detaljer runt om. Den har en så kallad corsagenål bakom blomman så man lätt kan fästa den på kavajen. Corsaget matchas gärna med brudbuketten för finast resultat.

Droppformad Brudbukett Göteborg Nordstan

Känner du dig osäker så kan vi på Buds and Buckets i Göteborg hjälpa dig att komma fram till det bästa för just dig på er stora dag.
Dröm dig bort och låt oss ta del av dina tankar. Välkommen!