En begravning är ett viktigt tillfälle att minnas, sörja och hylla den bortgångnes liv.
Begravningsblommor kan se ut på så många olika vis. Det finns inga regler eller riktlinjer gällande hur en begravningsblomma ska se ut.
Det finns kistdekorationer, dekorationer, buketter, kransar, hjärtan, handblommor och även specialbinderier.

Det går att utföra begravningsdekorationer i de flesta former och färger. Bara fantasin sätter gränser. Vi kan få blommorna att spegla den avlidnes personlighet. Prata med oss om vad du tror att personen hade tyckt om. Dina önskemål är självklart något vi lyssnar på och kommer gärna fram till det bästa tillsammans med dig.

Att ha ett fint band med en handskriven vacker hälsning är något som kan vara väldigt uppskattat i sorgens stund. Där finns det heller inga regler om vad texten ska innehålla. Den enda som sätter gränsen på hur personlig man vill vara i sin hälsning är du själv.

Dom finaste orden kommer ifrån hjärtat. Så låt blommorna viska ett sista kärleksfullt farväl.

Vi på Buds & Buckets i Göteborg hjälper gärna till att hitta rätt sorgedekorationer just för dig – Oavsett vem du är och vad du vill uttrycka med dina blommor. Välkommen!

Kistdekoration

En kistdekoration är precis som det låter – en blomsterdekoration som ligger på kistans lock.
Kistdekorationen kan utformas och färgsättas utifrån vilka önskemål du än har. Den är i centrum av hela begravningen och den kan göras mycket personlig. När du beställer en kistdekoration ha gärna i åtanke hur den avlidne personen var i livet. En person med en glädjesprudlande personlighet som var mycket färgstark så kanske det just är en sådan dekoration som ska pryda kistan. Eller älskade personen naturen så kanske dekorationen ha inslag av skog och natur.

begravningsblommor Göteborg Nordstan

Begravningskrans

En begravningskrans är något mycket vackert som symboliserar evigheten. Begravningskransar går att utföra i många olika färger och storlekar. Kransen arrangeras i en oasisbotten som är utformad som en krans. Här kan det också vara mycket fint med ett handskrivet band som kan väljas i många olika färger. Du bestämmer helt själv vilken text vi ska skriva som en sista hälsning. Det finaste kommer ifrån hjärtat.

Begravningsdekoration

Begravningsdekorationen är en av de vanligaste som beställs och dom finns i flera olika prisklasser. Det finns höga, låga och runda mm. Dom har såsom begravningskransen en botten av oasis som dekorationerna arrangeras utifrån. Begravningsdekorationer går självklart göras på en mängd olika vis och vi skapar gärna något unikt som stämmer just med din relation till den bortgångne.

blombutik göteborg nordstan

Begravningsbuketter

En begravningsbukett är en så kallad lösbunden bukett som oftast läggs runt kistan. Den är såklart hopbunden, men den har inte en oasisbotten som de andra begravningsdekorationerna. Även om detta är en enklare variant av begravningsbinderi så utformar vi buketten med lika mycket omtanke och känsla. Allt för att du ska bli nöjd med din sista gåva till din anhörige.

Begravningshjärtan

Begravningshjärtan brukar oftast ges från de närmast anhöriga eller en nära vän. De finns i flera olika storlekar och dekorationen arrangeras i ett oasishjärta som botten. Antingen är det helt fyllt med blommor eller så placeras blommorna runt om som en hjärtkrans. Vi kan självklart göra ditt begravningshjärta i vilka vackra färger du än vill. Kom gärna med egna önskemål.

Droppformad Brudbukett Göteborg Nordstan

Handblomma

Handblomman är den blomma man ofta lägger på kistan under begravningsceremonin eller om man lägger den vid graven när det är jordsättning. Handblomman består oftast av en enstaka blomma och något grönt som binds ihop med ett vackert band.

Begravningsblommor i Göteborg